Sezóna 2024 startuje

start

Závodnící KARTRACE, příznivci, fanoušci, zkrátka celý motokárový světe.

Šampionát KARTRACE je tady s námi již od roku 2004 a letos vstupuje do svého 21. ročníku. Nastaly určité změny v soupisce, některé týmy se s šampionátem rozloučily, jiné pozměnily sestavu a také nám přibyly některé nové.

Loňský šampion Sonic se změnil na Fake Sonic Official, ale určitě se nezměnilo odhodlání získávat jedno pódium za druhým. Z tradičních týmů setrvaly na startovním roštu vždy rychlí MishMash Racing, oblíbení Firsts Gear, stále silní Top Grip a vůbec ne pomalí Red Šneks. Z členů a náhradníků týmu TGV Racing se zformoval tým KBR a pak tu máme dva sympatické nováčky, týmy Royal Racing Team a MIKORA Racing. V posledním jmenovaném můžeme do šampionátu přivítát další závodnici. Genderové kvóty tedy stále neplníme, ale i tak je to další jiskřička závodních nadějí po mnoha dalších úspěšných holčinách co s námi jezdily a porážely nás.

Co se týče kalendáře, není v něm žádné překvapení a tak náš amaterský šampionát opět navštíví to nejlepší, co se u nás nabízí a dává jako celek finančně smysl. Nenecháme se tedy ujít mistrovské tratě Písek a Mýto na „ostrých“ Kočkových 390tkách, úžasnou trať v Třinci a v Chebu, opět zavítáme do sousedního Slovenska na rychlý okruh v Dlhé a sezonu doplní závody na techničtějších okruzích jako jsou Modřice s novým povrchem, podzimní hala U Ježíška v Plzni anebo krásný okruh Kartplanet nad Údolím dutých hlav. Pokud se podaří dostavět a zprovoznit rekonstruovanou trať v Hořovicích, nemůžeme tam chybět, proto si necháváme říjnové závodní okénko otevřené.

Nezbývá než doladit formu, nasadit helmu a sejít se k prvnímu závodu za měsíc v Kartplanet.

Ať se letošní sezona všem vydaří.

Přidat komentář

Komentáře: 1