KART RACE hledá nové týmy!

Join Kartrace picture

Co je KART RACE?

KART RACE je amatérský motokárový šampionát fungující s rozličnými změnami od roku 2004. Šampionát má většinou 10 závodů v jedné sezoně, které probíhají od března do listopadu na nejlepších motokárových půjčovnách ve střední Evropě (pro představu se lze podívat na kalendář závodů v minulých letech). Většina závodů probíhá v ČR, ale za zajímavými zážitky neváháme jet třeba na Slovensko (Dlhá) nebo do Německa (Wackersdorf nebo Ampfing). V posledních letech si pro některé závody půjčujeme závodní motokáry Honda 390 a pronajímáme si okruhy, kde se normálně jezdí „profesionální“ závody jako je Vysoké Mýto a Písek.

KART RACE je šampionátem a soutěží týmů a každý tým se účastní každého závodu v počtu 3 jezdců (každý tým má stálé jezdce a může mít několik náhradníků). Spravedlivost závodů je většinou zajištěna různými mechanismy jako je rotace jezdců a kár, nasazování do kvalifikací atp., a proto je pro nás bodování týmů nejdůležitější. Bodování jezdců probíhá v závodech, kde to formát umožňuje – to není možné třeba u týmového vytrvalostního závodu.

Co nabízí šampionát KART RACE:

  • Motokárový šampionát konající se na nejlepších tratích v ČR a okolí.
  • Profesionální organizaci s dlouholetými zkušenostmi.
  • Traťové komisaře dohlížející na dodržování sportovních pravidel.
  • Variabilitu tratí a formátu závodů.
  • Zveřejňování výsledků a novinek na webu kartrace.cz a na skupině KART RACE na Facebooku.
  • Přátelský kolektiv.

Požadavky na jezdce a týmy KART RACE:

  • Tým se musí zúčastnit všech závodů, může při tom však volit náhradníky. Průměrný tým má něco mezi 5-6 jezdci, ale chápeme, že život se netočí kolem KART RACE, takže většinou není problém schválit i další náhradníky.
  • Každý tým musí mít 3 členy sdružení (nebojte, administrativa je minimální), kteří hradí (každý z nich) členský příspěvek, a to v r. 2023 ve výši 2.000,- Kč měsíčně. Nejede-li člen (stálý jezdec) závod, pak si finanční stránku závodu řeší s náhradníkem.
  • Členové nemusí disponovat vlastní motokárou nebo jiným profesionálním vybavením.

Máte-li dotazy k našemu šampionátu nebo rovnou zájem o účast, neváhejte nás kontaktovat na info (at) kartrace.cz a přidat se na Facebooku do skupiny KART RACE – český motokárový šampionát!

Přidat komentář